Historiek

CVBA Zorgsite Molenhoeve vindt zijn oorsprong in de zoektocht naar betaalbare en aangepaste woningen voor personen met een beperking.

In een toevallige ontmoeting met Antoine Dierinck, Erik De Ruyck, Daniel De Ruyck en Marie-Aimé Dierinck groeide het idee om van de ouderlijke boerderij van de broers De Ruyck een zorgsite te maken. In onze zoektocht naar financiële ondersteuning kwamen we Geert Strobbe tegen. Onder de impuls van De Heide (Geert Stroobant) werd in maart 2012 de CVBA ZorgsiteMolenhoeve boven de doopvond gehouden met de bovenstaande partners als bestuurder.

In maart 2013 werd besloten een coördinator in dienst te nemen om het ontwikkelproces te begeleiden (Luc De Vreese)

Na een moeizaam bouwproces van bijna drie jaar konden we in juni 2014 de site officieel openen. Op dit moment wonen er dertig personen met een zorgvraag.

Op de bestuursvergadering van oktober 2014 werd beslist om andere zorgbouwprojecten te ontwikkelen. Op dit moment zijn er initiatieven genomen in Gontrode, Gijzenzele, Bottelare, Deinze,...).

In februari 2015 werden onze inspanningen beloond met een wezenlijke subsidie van de provincie. Ook in 2017 en 2018 ondersteunt de provincie Oost-Vlaanderen de werking.